MOLA = Mooi Lang

De letters van Mooi Lang vormen de merknaam MOLA. MOLA maakt broeken voor kinderen (meiden) waarvoor reguliere broeken vaak te kort zijn of te wijd vallen. De MOLA broeken zijn langer en vallen smaller dan reguliere broeken voor kinderen. Een tall/small broekenlijn dus. Meer over de maatvoering van de broeken vind je hier.

Het idee

Het idee om extra lange en smalle broeken in kindermaten (voor meiden) op de markt te brengen is ingegeven door eigen ervaringen. Zelf kan ik als lange volwassen vrouw redelijk goed slagen voor lange broeken. Als kind was dat best nog lastig. En dit zie ik ook terug bij mijn smalle dochter met lange benen. Om dan een leuke passende broek te vinden, kan beste een lange (en frustrerende) zoektocht zijn. Dus waarom niet zelf (laten) maken en andere meiden blij maken met een mooie broek die lang genoeg is?!

De collectie

De collectie bestaat uit een paar mooie basics. Zo hebben we een mooie legging laten maken in verschillende kleuren en is er een tregging met zakjes. Een hippe flared broek mag natuurlijk niet ontbreken (valt deze keer mooi op de grond ;)). En natuurlijk een joggingbroek in twee verschillende kleuren. Én deze joggingbroek zakt niet af. Om afzakken te voorkomen hebben de meeste modellen daarnaast ook een koord in de taille, vaak in een leuke contrasterende kleur. De sportieve comfy broek Bente met bies is te dragen als een sportieve broek, maar kan ook voor "netjes" gedragen worden bij een leuke blouse of jasje.

De productie

Aan de productie van de eerste broekenlijn van MOLA is een heel proces vooraf gegaan. Zo zijn de modellen eerst bedacht en ontworpen, zijn de patronen gemaakt en de samples in verschillende rondes gepast door meiden met lange en smalle benen. Ook zijn de stoffen getest op kleur en krimp. Alles om een mooie pasvorm en een goede kwaliteit de kunnen garanderen. De stoffen zijn persoonlijk geselecteerd in Nederland. De productie vindt plaats in een klein atelier in Polen.

De prijs

De broeken worden gemaakt in relatief lage aantallen. De prijs van bijvoorbeeld een legging is niet te vergelijken met de prijs van een legging bij een grote retailer. Productie in een kleine oplage en voor een relatief kleine markt, brengt met zich mee dat de kostprijs per broek vrij hoog is. Wel wordt geprobeerd om de verkoopprijs zo laag mogelijk te houden, zodat de broekenlijn toegankelijk blijft. Dit doen we door bijvoorbeeld de verkoopprijs per maat aan te passen en de prijs voor de kleinste broeken zo laag mogelijk te houden. Daarnaast is het natuurlijk zo dat de broeken van goede kwaliteit zijn en deze door de langere lengtes ook weer langer gedragen kunnen worden (vergeleken met een broek die na een paar maanden alweer te kort is). 

 

© 2021 - 2024 MOLA | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel